Sportsfisker.

Sportsfisker kontra lystfisker. Er de, to alen ud af same stykke?
Både ja og nej. De har i mange tilfælde fælles interesser på en lang række områder.

Der er tydelige forskelle på ham der ligger dovent med hovedet på en kasse bajere og bader en orm, og næsten håber, at en dum skrubbe ikke bider på, og så den der sniger sig langs åbrinkens siv og elegant svinger fluelinen i luften over sig, og præsenterer en flot imiteret og selvbunden insekt, lige for næsen af en sky bækørred 15 meter op mod å vandets strømretning.
Den slags fiskere der er flest af, er naturligvis den store gruppe mellem de to yderpunkter.

Selv hører jeg mest til den fornemmeste type for sportens og nydelsens skyld, men jeg er ikke så fin på den, at jeg holder mig fra alle de andre genre. Spindefiskeri, bundsnørefiskeri, surfcasting fra hav brændingen, pilke turer efter torsk, og dybhavsfiskeri efter havkat, haj, rokker osv. selv ture til put & take søer er jeg blevet lokket med at fiske i, - ind til flere gange, og har ingen problemer med at se mig selv i spejlet bagefter. Det er ellers ikke altid vel anset i de fornemme fluefiskerkredse. Så jeg betragter mig selv som både sportsfisker og lystfisker. Men man skal ikke glemme, at i begrebet sportsfisker, ligger der også en forventning om, at man opfører sig sportslig i alle henseender. Man behandler naturen, fiskene og sine medmennesker med respekt og omsorg og som man selv ønsker at blive behandlet. Dette punkt forbryder nogle sig på, der bare skal ud og vise, at de har råd til det fineste udstyr..

Fluefiskeriet kan i dag praktiseres stort set alle steder. Det begyndte i sin tid for nogle hundrede år siden i en langsomt flydende flod eller å. I dag sker det også i hurtigt løbende åer, elve floder, søer og ved kysterne over hele verden. Ja, selv på havet svinges fluelinen. Og fangsterne er ligeså varierende – i det ferske vand, en aborre, en gedde, ørred og laks eller sandart. På kysten også ørred og laks eller brakvandsgedde og torsk. I det salte vand under eksotiske forhold kan man opleve barracudaer, til sejlfisk og andet storvildt bider på.


Fluefisker

e-mail til webmaster.