Om havkajakroning

Havkajakken er i de senere år blevet en populær fritids beskæftigelse. Den har mange muligheder for aktiviteter.

I Danmark bruges havkajakken oftest til ganske små ture i de indre Danske farvande nær kyst og fjorde.
Nogle brugen den til hele familieudflugter, andre er alene eller i grupper på tur. En del fritidsfiskere har også taget den til sig.

Nogle entusiaster tager på meget lange ture med store udfordringer, mod vind, vejr og grejet samt forsyningerne til en simpel livsstil.
En del lande har et såkaldt bånd, der relaterer til deres flag. Sverige har deres blå-gule bånd. Danmark sit rød-hvide bånd.
Det går ud på at erhverve sig Det rød hvide bånd, ved at padle rundt om Danmark. En tur på mellem 1100 og 1500 km. eftersom hvilken rute man nu har valgt sig. Turen skal sarte ved landegrænsen mod Tyskland og slutte ved samme grænse igen, men på den modsatte side af det sønderjyske.

Dvs. at man kan f.eks. starte ved slusen i Højer, ro op langs Jyllands vestkyst, runde Skagen og følge kysten ned mod Lillebælt, og et sted ro østover nord om Fyn og Sjælland, øst rundt om Sjælland, og derefter syd om Sjælland og Fyn mod vest til Sønderjylland sydligste fjord - Flensborg fjord, hvor turen slutter i bunden af fjorden ved grænse pælen. Se kortet til højre, hvor der er tegnet 3 eks. på ruter ind.

Red. Albert Christensen

Kajak i å
Danmarkskort

Til hovedmenu